De .5 Strategie & Basis ontwerpen SH8.5 SH9.5 SH10.5

De .5 Strategie & Basis ontwerpen SH8.5 SH9.5 SH10.5

Ik heb nog niet eerder geschreven over de .5 strategie voor Clanoorlogen tot nu toe maar ben wel veel gevraagd om dit te doen via e-mail en door middel van de Sociale Media. Genoeg in elk geval om dit artikel te schrijven en jullie inzicht te geven wat .5 nu precies is, waarom mensen het gebruiken en mijn persoonlijke mening.

De .5 Strategie

De .5 strategie is van toepassing op SH9 tot SH11 spelers – specifiek bekend als SH8.5, SH9.5 en SH10.5. Laten we het eerst over de beginselen hebben.

Wanneer je Clan besluit een Oorlog te starten zal het algoritme dat gebruikt word om te matchen alle verdedigende punten van alle dorpen bij elkaar optellen en de aanvallende kracht (in punten) met een metrische ook wel Oorlogsgewicht genaamd.

Snel gezegd, staat elke upgrade en elk gebouw dat je hebt voor een specifiek oorlogsgewicht. Het oorlogsgewicht speelt een grote rol dat gebruikt word om een match te zoeken en gelijke Clans te vinden met gelijke Stadhuis Levels.

Als je echt meer wilt weten over oorlogsgewicht zou je dit recente artikel dat ik schreef kunnen lezen:

CLICK HERE!
Updated War Weights Calculator & Upgrade Priority for Clan Wars

Dit is waar de .5 strategie begint. Een speler besluit naar een nieuw Stadhuis level te upgraden , bijvoorbeeld SH9 maar upgrade alleen zijn troepen. in Oorlogsgewicht zal de basis tellen als een SH8. De basis zal geteld worden als een SH8 maar de basis heeft lekker sterke troepen en kan hierdoor makkelijk SH9 basissen aanvallen.

Dit geeft een voordeel omdat je tegen zwakkere tegenstanders uitgeloot zult worden.  Je hebt 2 aanvallen waar je in totaal 6 sterren voor je Clan kunt halen waar je basis er maar maximaal 3 zal weggeven.

[adrotate banner=”132″]

Wie Zou de .5 Strategie moeten doen?

Het moge duidelijk zijn dat je je basis hierdoor benadeeld en is dan ook uitsluitend handig voor spelers die focussen op Oorlogen. Je upgrade je verdediging niet, doet je muren niet en koopt geen nieuwe verdedigingen die vrijkomen – zeker geen X-Bogen, Infernotorens of Adelaars Artillerie omdat die zwaar meetellen bij het zoeken naar een match.

Het enige waarop je focust in de .5 strategie is:

  • Troepen die je veel gebruikt
  • Helden!
  • Clankasteel, Legerkampen, Laboratorium en Spreukenfabriek

Mijn Persoonlijke Mening

Hier is mijn persoonlijke mening dus negeer die vooral als je een .5 fan bent 😉

De strategie werkt!!, geen twijfel maar is niet iets dat je even snel kunt bewerkstelligen. Je zult ook een behoorlijk poos geen verdedigingen upgraden als je dit doet. Als je er al mee bezig bent doe je het goed maar een speler op SH8 zou ik niet adviseren om dit pad te kiezen.

Supercell veranderde onlangs veel aan het oorlogsgewicht en het is dan ook geen geheim dat zij de voorkeur geven aan goed geupgrade basissen. Ze willen liever niet dat we allemaal opeens de .5 strategie gaan toepassen. Een heel slecht scenario zou zijn dat ze het dermate veranderen dat de strategie helemaal niet meer werkt en je blijft zitten met een slecht functionerende basis. Het zal ook vreselijk lang gaan duren om je basis daarna weer op een normaal niveau te krijgen.

Nogmaals, het is mijn persoonlijke mening en ik wil niet dat iedereen denkt dat de .5 strategie voor eeuwig een winnende factor zal blijven in Clanoorlogen – Op dit moment heb je er een erg groot voordeel door maar zou zomaar onderwerp kunnen worden van een verandering door Supercell (in het geval van je huidige basis zal verandering veel langer duren).

MiniMax Basissen

Tot het uiterste gaand zijn er ook nog ingenieus ontworpen kleine basissen, ook wel “MiniMax” basissen genoemd – Dit zijn tweede accounts van spelers en zijn hoofdzakelijk basissen zonder enige vorm van verdediging. Die zijn er voor de gein en niet echt de strategie die je zou moeten gebruiken voor je hoofd account (Je zult met je tweede account starten hiermee vanaf level SH3 als je dit wilt).

Oorlogsbasis ontwerpen voor SH8.5, SH9.5 & SH10.5

De theorie van basis ontwerpen is niet zo heel moeilijk. Als je een SH8.5 bent heb je een SH9 maar je koopt niet de beschikbare verdediging die je beschikbaar krijgt zodra je SH9 bent geworden – Je basis ontwerp is in dit geval gewoon je eigen SH8 basis ontwerp.

Dat is een simpele benadering maar met een beetje geluk pers je er een paar aanvallen uit je tegenstander in de Oorlog door een Anti 3 Ster basis te gebruiken. Uiteindelijk zullen er Stadhuis 9 spelers voor jouw basis gaan dat eigenlijk maar een stadhuis 8 is.

SH8.5 Oorlogsbasis ontwerp

th8.5 war base anti 3 star with bomb tower

SH9.5 Oorlogsbasis ontwerp

th9.5 war base design

[adrotate banner=”99″]

th9.5 base layout with bomb tower

TH10.5 Oorlogsbasis ontwerp

th10.5 anti 3 star war base layout with bomb tower

Conclusie

De .5 strategie gebruiken vereist enige toeweiding en is een strategie die je goed kunt gebruiken als je een fan bent van Clanoorlogen. Als je alleen maar zoekt naar een manier om je persoonlijke manier van vechten in Clanoorlogen te verbeteren, zou ik deze strategie zeker niet adviseren – helemaal niet als je eigenlijk graag je basis wilt upgraden en het leuk vindt om trofeeën te jagen en te farmen.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *